Ellas Running Dinner 2024 in Estepona

Route langs leukste restaurants in Estepona

Ellas Running Dinner 2024

Als Nieuwjaars activiteit organiseerde Ellas op donderdag 11 januari voor de vierde keer het Running Dinner. Hierbij verdeelt het gezelschap zich over verschillende restaurants voor voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Waar en met wie men aan tafel zit, wordt pas ter plaatse bekend. Na de eerste gang hoort men dan weer waar de volgende gang wordt genuttigd, waarbij ook de hele tafel weer anders is van samenstelling. Een leuk concept om elkaar en de partners snel te leren kennen. Na afloop komt de hele groep weer bij elkaar in een afsluitend etablissement voor een drankje na afloop.   

Na eerdere bijeenkomsten in Marbella (2x) en Malaga was het de beurt aan het gezellige Estepona waar Jelga Akkerman al sinds 2004 als makelaar werkt met haar bedrijf “Estepona Living Makelaars” en ook woonachtig is. Haar met de jaren opgebouwde relaties met vele restaurateurs, kwam goed van pas om alles tot in de puntjes te organiseren. Geen gebrek aan restaurants in dit zich snel ontwikkelende stadje dat onlangs net de strijd verloor met Amersfoort, als “European City of the year”. Met een ingenieus roulatie schema, wederom gemaakt door Ellas bestuurslid Helga van der Zon, werden 6 restaurants betrokken. Iedere keer is het weer een uitdaging een schema te maken dat voorkomt dat dezelfde paren elkaar meerdere malen tegen komen.

Deelnemende restaurants

De volgende restaurants deden mee en zijn allen zeker de moeite van een bezoek waard.

Don Rudolfo, Calle Carlos Herrera 1, zit in het El Pilar hotel. Hier deden we de borrel voor en achteraf. Van woensdag tot zaterdag is er vanaf 22.00 uur live muziek.

Aziatisch restaurant Makako bevindt zich op de 5e verdieping van het Pilar hotel met een rooftop Terrace restaurant met prachtig uitzicht over de stad. In de zomer kun je nog 1 verdieping hoger voor een drankje op het dakterras.

Italiaans restaurant La Tarantella, Calle Santa Ana 15 (bij Plaza de las Flores) Lekker en enorm gezellig binnen met diverse ruimtes en in de zomer met buitenterras.

Restaurant La Casa del Rey, Calle Raphael 7. Altijd druk. Zoiezo kun je ook buiten het seizoen overal beter reserveren, zeker als het buiten-zit weer is. Deze gastrobar heeft ook een binnen patio, en het hele jaar door een verwarmd terras aan de straat.

La Bulla Gastrobar, Plaza Ortiz/Avenida Espana 38 (Boulevard), voor creative cuisine, ontbijt, lunch en diner. Ook met groot verwarmd terras.

Restaurant ALMA de Miguel, Calle Caridad 30. Al sinds jaren aanwezig in Estepona, typisch Spaans restaurant, groot, 3 gedeeltes met buitenterras in het “eet-straatje” van Estepona.

Restaurant El Cortijo, Calle Caridad 64, ook typisch Spaans, enorme vriendelijk en erg lekker.

Nog meer opties

En dan zijn er nog de volgende restaurants die zeker niet onder doen voor de eerder genoemde.

Oliva Iberoteca, Calle Caridad 97, met sfeervolle boven verdieping, ruimte voor groepen en een buiten terras.

Restaurante Las Gitanillas, ook in de Calle Caridad 107, Andalusisch eten.

Enoteca Gran Vino, Calle Santa Ana, 27, klein maar super lekker

Alle restaurants zijn door Jelga uitgeprobeerd en goed gekeurd. Voor volgend jaar lijkt er derhalve geen probleem. Nog voldoende opties in Estepona. Maar wellicht wordt het Fuengirola, Mijas Costa of een andere plaats. Dat we volgend jaar weer gaan “runnen” lijkt wel zeker.

 

Ellas Running Dinner 2024 in Estepona
Scroll to top