Ellas TulpenBorrel 2022

Op dinsdagavond 14 juni waren maar liefst 64 zakenvrouwen aanwezig op de TulpenBorrel van business netwerk ‘’Ellas”. Nederlandstalige zakenvrouwen, werkzaam aan de Costa del Sol, konden met elkaar kennis maken en hun bedrijf promoten.

De happening begon met een rondleiding langs de drie nieuwe hotels van de hotelgroep La Ciudadela Marbella. Vergezeld van een medewerker van de hotels als gids, maakten we een tour door het oude centrum van Marbella.

De hotels

De boutiquehotels zijn allemaal gevestigd in unieke en historische gebouwen in het hart van de oude binnenstad van Marbella. Na een uitgebreide renovatie, bieden ze nu een relaxte luxe sfeer, zeker in een hoger segment. Behalve slapen, kun je dineren in één van de restaurants en voor- of achteraf een borrel drinken op het dakterras met uitzicht over de stad. Met de komst van deze drie hotels, en nog 2 die komend jaar aan de groep zullen worden toegevoegd, heeft het Casco Antiguo een heuse upgrade gekregen. Dit is ook te zien aan de  hippe nieuwe restaurants en winkels die zich de afgelopen tijd hebben gevestigd.

De rondleiding

De foto’s geven een beeld van de rondleiding. Alle drie hotels werden bezocht. El CAstillo, Maison Ardois en Santo Cristo. De dames waren verrast door de mooie inrichting en uiteraard zeer benieuwd naar de prijs per nacht. Het lag natuurlijk in onze Nederlandse aard, hier meteen maar even om te vragen. De prijs begint bij € 220 maar met een kleine upgrade heb je al snel een veel ruimere kamer met luxe en vooral een zeer relaxte sfeer.

De TulpenBorrel

Na terugkomst bij El Castillo namen we de lift naar het dakterras, verwelkomt door directeur Miguel Cervan. Hij vertelde o.a. over de plannen om nog 2 nieuwe hotels te openen komend jaar.

Daarna nam Marjan Schut, voorzitter van Ellas het woord over en vertelde over het business netwerk, de leden, het nut van een lidmaatschap, de bijeenkomsten – 10 x per jaar voor een contributie van slechts € 250 per jaar inclusief maaltijd, de activiteiten die zowel bestaan uit het opdoen van kennis, maar soms ook gewoon informeel zijn om elkaar beter leren kennen.

 Er is plaats voor nieuwe leden. Dames die geïnteresseerd zijn kunnen het aanmeldingsformulier invullen waarna er een gesprek plaats vind met één van de bestuursleden.

Uitreiking Rode Tulp

Het principe van participeren in een netwerkclub is elkaar de bal toespelen, elkaar helpen, je nek uitsteken voor elkaar, elkaars ambassadeur zijn naar de buitenwereld. Leden kunnen daarom andere leden nomineren voor de Rode Tulp. De Rode Tulp 2022 werd uitgereikt aan Annemarie de Haas. Zij woont in Prado del Rey en rijdt voor iedere bijeenkomst minstens 2 uur heen en 2 uur terug. Nooit verzuimt ze een bijeenkomst bij te wonen en daarnaast moet zij als secretaris van Ellas nog wel eens een keer extra rijden.

In haar dank speech gaf ze aan enorm veel profijt te hebben van haar netwerk omdat ze altijd voor iedereen een antwoord heeft wanneer iemand op zoek is naar een of andere specialist in de buurt. Het promoten van haar eigen bedrijf, Arcos SL, komt dan pas later.

Speeddaten

Na deze speeches begon het speeddaten. In 4 ronden wisselden de groepen van samenstelling en konden de dames elkaar leren kennen. Een kleine voorstel ronde en daarna ook een aantal persoonlijke “kletspot” vragen. De heerlijkste hapjes werden er geserveerd. De 4 geplande ronden werden er 3 en daarna was nog voldoende tijd om aan de bar verder te kletsen.

Al met al was het een zeer geslaagde avond. Met oude bekenden maar ook veel nieuwe gezichten van dames die zich pas kort geleden aan de Costa hebben gevestigd. De TulpenBorrel lijkt duidelijk in een behoefte te voorzien en we zullen daarom als bestuur gaan proberen deze happening weer jaarlijks te gaan organiseren. Maar wel ieder jaar met een duidelijk ander thema en invulling, om de verrassing er in te houden.

Rest ons nog de organisatie van La Ciudadela Marbella te bedanken voor de geweldige inzet van directie en personeel om er een uniek evenement van te maken.


Meer weten over Ellas?

Ellas is een netwerk voor actieve Nederlandstalige zakenvrouwen aan de Costa del Sol. De maandelijkse ontmoetingen zijn een inspirerende ontmoetingsplaats voor het uitwisselen van kennis en ervaring.

Dit netwerk event biedt een ideale kans om in contact te komen met branche genoten of juist dames die je vanuit verschillende disciplines verder kunnen helpen bij de ontwikkeling van je bedrijf en je verblijf in Spanje. Een groot deel van de leden zal op deze avond aanwezig zijn maar daarnaast ook andere onderneemsters en managers.

Voor meer informatie over Ellas kun je terecht op de website http://www.ellas-spanje.com

contact@ellas-spanje.com

Ellas TulpenBorrel 2022
Scroll to top